餐廳: 湯加 (欣榮商場)
資訊:

2022-03-10 628 瀏覽
附近工作,經過呢間湯飯有芫荽食,本身都系芫荽控,好似幾吸引,就入黎試下,叫左個芫荽,燕餃,自制魚腐湯飯,等左一陣就有得食啦!個魚湯底味道唔錯,燕餃都幾好味,吃吃下發現湯底有昆蟲,嗰下真係覺得好嘔心,因為我飲咗好多啖湯!即刻用匙羹撈起條蟲當冇事發生啦!如是者繼續食啦,點知漁腐吃落口有酸縮味,即刻吐🤮返出黎,我即刻再試下食第二舊系咪都咁(仲衰啲,酸縮味勁過頭先嗰舊),開得餐廳,犯左兩大錯誤,真系不能接受!即刻同店員講,店員態度好差咁話同我更換!仲講「你係咪要繼續叫芫荽?芫荽點都會有啲蟲㗎啦」由於店員講嘢好快,咬字又非常唔正,其實我未撈到佢究竟講緊咩⋯⋯當時我傾住電話,電話入面嗰朋友就翻譯返店員同我講嘅嘢!好嬲!我明白出面食嘢有昆蟲避免不了,但仲要聲大大惡過我,話我知芫荽點都會有蟲!店員自己食開有蟲嘅芫荽系佢嘅事,但我喺出面其他舖頭食開嘅芫荽係冇蟲㗎囉,有蟲其實我可以直接報食環!舖頭嘢食再好食都好,請到呢啲咁冇禮貌嘅員工,真系倒自己米!呢度明明係香港,仲要喺個餐廳度大大聲狂講國語,又講粗口!作為食客,真系要永久Back list呢間鋪

個魚湯底味道唔錯,燕餃都幾好味,
即刻同店員講,店員態度好差咁話同我更換!

作為食客,真系要永久Back list呢間鋪
湯飯