2013-07-03 54 瀏覽
原本想同朋友去festival Walk 既Simplylife bakery cafe afternoon tea,點知3pm都末到就已經開始排隊,而且要等到3:30pm方可入座,於是我們決定去第二間食. 行下行下就去到Greyhound既門口,見到有個chef企係到整cake&dessert+門口廚窗的蛋糕亦非常吸引,於是決定入去食.我們被安排到outdoor的sofa位,坐得好舒服,環境非常溫暖光猛. Greyhound提供的Tea set:$68 任選1款cake+1 drink (泰式冰奶茶/泰式冰咖啡/泰式冰檸茶/熱茶).然後我叫了coconut thick crepe cream cake +熱茶(五知係咩茶葉但沖出黎係藍色的茶),友人則叫了apple crumble+ 泰式冰奶茶. Coconut thick crepe cream cake 非常的椰子, 一層層crepe夾著新鮮椰子肉,外面包著椰子cream, 食落味道好fresh口感很特別 而藍色的茶加了蜜糖後味道似菊花茶. 最後埋單連加一$75 ok抵食
Thai herbal tea
Apple crumble