2024-05-06 118 瀏覽
灣仔嘅春宵火鍋好出名, 見到openrice好多朋友推介,終於搵到時間同老公一齊去試吓🥳 餐廳裝修豪華,仲有大型戶外空間, 周圍環境靚😍🍲 蕃茄薯仔豬骨湯底🍲一吸就會覺得有種屋企味嘅感覺, 真心好驚喜!清新嘅湯底,吸一口就覺得舒暢, 蕃茄薯仔豬骨嘅味道令人想念😍🦐 海鮮拼盤🐚其中嘅海中蝦、鮑魚、花枝片,每一款都新鮮爽滑,係火鍋裡頭嘅明星😎 特別係嗰款鮑魚,口感實在,味道鮮美,係我嘅最愛啦!👍🏻🍡潮汕牛丸、豬肉丸、貢丸🍡每一款都咬落去好有咬勁,味道自然, 而且你會發覺每一款丸子塞滿咗肉汁,真係超足實!💖💮椒麻椰菜木耳豬肉餃🍠豬肉餅內香醇嘅香氣攪和首湯底果然是完美絕配, 而且木耳同椰菜都十分爽口,再加上蕃茄湯配搭,口感層次豐富🥳🥦什菜什菌盛合🍄不得不提嘅就係呢個食材搭配得恰當嘅盛合,同湯底完美融合,帶出火鍋一種新嘅體驗😁🥩頂級封門柳同紐西蘭羊肉片🍖每一片肉都滿佈肌理、細膩而又有彈性, 既滑又香!最後一提嘅就係炸墨魚餅🐙入口即溶,墨魚味香濃,配埋火鍋食,真係人間美味!春宵火鍋真係一試難忘!尤其係呢個季節,食火鍋最得意啦!夾埋餐廳嘅豪華裝修同寬敞嘅環境,真係一流嘅享受!😁💯