餐廳: Hungry Monkey (金朝陽中心二期 - Midtown)
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
2024-03-10 608 瀏覽
呢間餐廳我間中都會同朋友黎食飯,呢度同傳統日式鐵板燒好唔同,唔一定要叫set套餐,可以按自己想食嘅菜式單點,而且食物種類選擇好多,感覺比起傳統鐵板燒更自在,銅鑼灣呢間分店好熱鬧、我地今晚坐正吧枱氣氛滿滿。✦青蘋果蟹籽沙律爽脆清甜嘅青蘋果絲再加上滿滿蟹籽,口感豐富,清新好開胃。✦辣酒凍風螺爽嫩新鮮風螺被醇而不嗆的酒煮過後,多了一陣陣麻辣香,令人不自覺地吃完一粒又一粒~✦酥炸雞心極脆鹽酥雞心 外酥內嫩✦北海道魷魚柳微辣Q彈,肉質軟綿綿,好好食~✦厚燒牛舌厚切牛舌外焦內嫩,裡面肉質粉嫩Q彈爽口。✦一夜干雞扒利用鹽巴脫水的特性,降低肉質水份卻保留肉味精華。因有鹽漬鹹香,不用特意調味雞肉鮮味已十分濃郁,入口香嫩爽滑沒有乾硬口感。✦豬茜卷芫茜控一定要試呢個豬茜卷,嫩滑嘅豬腩肉片包住滿滿的芫茜,食落全口都充斥著豬肉的油香及芫茜的清新鮮香。✦港島燒創意港式風味港島燒,燒餅中加入了叉燒、蝦米、芫荽同臘腸,再鋪上滿滿肉鬆、蛋黃醬,再加啲紫菜,成個餅更香更好味,口感好豐富。✦鐵板活北寄貝新鮮活北寄貝切成一條條容易入口,以高湯一起炒更嫩滑彈牙,再灑點炸蒜和葱花好惹味。✦北海道魷魚柳微辣Q彈,肉質軟綿綿,好好食

✦青蘋果蟹籽沙律
爽脆清甜嘅青蘋果絲再加上滿滿蟹籽,口感豐富,清新好開胃。

✦辣酒凍風螺

✦酥炸雞
極脆鹽酥雞心 外酥內嫩

✦北海道魷魚柳
微辣Q彈,肉質軟綿綿,好好食~

✦厚燒牛舌
厚切牛舌外焦內嫩,裡面肉質粉嫩Q彈爽口。

✦一夜干雞扒

✦豬茜卷

✦港島燒

✦鐵板活北寄貝

✦北海道魷魚柳
微辣Q彈,肉質軟綿綿,好好食~

✦清酒煮蜆
蜆肉肥美鮮甜,加上芳郁醇厚的清酒, 簡直係完美嘅配搭。

✦ 悠久之梅雫十年熟成梅酒
獨特熟成香和複雜的梅子甘酸味,在口中慢慢擴散~
2024-03-06
  • 厚燒牛舌