2024-01-21 310 瀏覽
走進依家港式茶樓,咁窩心既布置,真係拉近哂每個人距離嘅!今次點左幾樣港人心頭好,第一口就試咗個「金桔🍊蝦餃」,鮮嫩彈牙,真係叫我食指大動!外皮晶瑩剔透,入口即化,簡直係😍。炸脆奶真係跌破眼鏡,唔似平時嗰啲甜得發膩,這個外脆內軟,香濃奶味,絕非浮雲,搞到我一邊嘆茶一邊點心大開殺戒。鮑汁鳳爪,滷得足,肉質鬆軟,鮑魚味鮮明喺舌尖輕輕旋轉,實行食得我停唔到口👅。仲有個炸蝦卷,脆皮包藏住內裡既鮮蝦,咬落去「嘶嘶」作響,再配返個甜辣醬,美味程度,真係一試難忘。雪山叉燒包表現都不錯,叉燒醬味夠香,肉又黏牙。最後,茶仔都值得一讚,用茶包自助式,可以揀返自己鐘意飲既,一啜暖笠笠,真係正!總之,依間茶樓既點心風格新穎,口味秉承正宗,真係值得再來!🥢🍵👍🏻食評結唔到300個字,重寫過。

食評結唔到300個字,重寫過。