2020-02-01 465 瀏覽
時新漢堡包,我細細個就已經聽過佢嘅大名,不過因為紅磡距離屋企好遠,所以由細到大都未食過。今日咁岩喺附近上完堂行去黃埔,就等我哋試吓港式漢堡包係咩滋味啦!入咗餐廳坐低之後,我哋叫咗兩個單層芝士蛋漢堡包,鮮炸洋蔥圈,滷水雞髀同滷水雞全翼。唔使十分鐘就出晒所有食物,呢度係自助形式嘅,自己攞食物同餐具,十分方便!餐廳電視機播住韓國電視台講反送中嘅新聞。漢堡包大大個熱辣辣,漢堡扒非常多肉汁仲要一啲都唔鞋口,相信落咗唔少肥肉去煎,加埋芝士同煎蛋成個口感豐富晒,不過食得漢堡包就唔好理啲卡路里喇,係咪?洋蔥圈係新鮮炸但一啲都唔油膩,香甜可口,點啲沙律醬一齊食可以減低熱氣嘅感覺。而滷水雞髀同滷水雞全翼就滷得好入味。時新漢堡包果然係香港人嘅漢堡包,下次再嚟黃埔呢區,一定要再食過!

滷水雞髀雞全翼
單層漢堡包加芝士蛋