2020-03-16 98 瀏覽
38婦女節撞正Sunday透氣日,帶埋小朋友光顧下港女cafe😆漫花燈火 OMG HK 位於大角咀絲麗酒店內,由於酒店裝修中,外圍圍板有條小通道搭lift上去,lift門一開眼前一亮🤩 一排萬花筒般的鏡頓時少女心爆發,餐廳入面佈置完全只有兩個字形容- #勁靚,天花吊著不同顏色的花,用的餐具都是色彩鮮艷幾何圖案,然後枱面還有一支萬花筒真係睇得又玩得!話明港女餐廳,所有椅都係粉紅色是常識吧!連bb們坐的都係粉紅色㗎!餐廳衛生程度不錯,店員表示bb椅響我地到達前已用火酒消毒過,令人好放心👍🏻抵讚!另外,所有人入坐前亦須先量體溫!以為是打卡餐廳,食物一定麻麻?咁又錯嘞!我地點了幾樣嘢,質素都是👍🏻💕的,甜品更是驚喜之作!😋🌟香煎日本帶子配黑松露忌廉意粉 兩個bb食唔停口,夠埋juicy,意粉軟硬度ok,歲半bb食都冇問題,帶子夠鮮味,松露味亦冇比忌廉搶左,係唔錯!可惜嚟唔切影相已比爸爸們食咗😖其實我們還點了意大利飯及特色飲品,但由於爸爸們覺得太好味已一早食先冇等相機😰,不過我敢說也是水準之作!PS: 店內只有兩張bb椅,如果想帶bb來,記得記得要先訂位呀!

🌟香煎日本帶子配黑松露忌廉意粉

在森林和原野