因工作勞累了一段時間,周五晚上決定去食下雞飲下酒,等個人輕鬆一下!=)我第一次黎到Goobne Chicken,見到有好多食客,對呢間店期望都自然提高左。因為很少食炸雞,隨心點了幾款食物和飲品,包括鐵板軟芝士甜辣脆雞(無骨)、韓式炒粉絲雞蛋卷、Somersby Apple Rita等。我覺得再去嘅話,帶多幾位朋友,咁就可以試下不同款式炸雞。(始終價值都不平架!哈哈!)1. 韓式炒粉絲雞蛋卷  HKD148 (推薦一試!)超級好味!賣相已經好吸引喇!食落味道甜甜地!2. 鐵板軟芝士甜辣脆雞(無骨)  HKD 185呢款炸雞食落感覺很乾,而且有啲硬。唯甜酸醬幾好,有芝士正呀!兩個人食雞份量來說,覺得有啲多。3. Somersby Apple Rita  HKD 88飲落味道偏甜,但大熱天時飲番杯沙冰真係太爽喇!一邊飲沙冰,支酒跟住流落去。個固定器好穩固,可以放心飲。入到黎食雞,覺得點都一定要點返杯爽下先!超舒壓

(始終價值都不平架!哈哈!)

1. 韓式炒粉絲雞蛋卷  HKD148 (推薦一試!)
韓式炒粉絲雞蛋卷

超級好味!賣相已經好吸引喇!
食落味道甜甜地!

2. 鐵板軟芝士甜辣脆雞(無骨)  HKD 185
鐵板軟芝士甜辣脆雞(無骨)

呢款炸雞食落感覺很乾,而且有啲硬。
唯甜酸醬幾好,有芝士正呀!
兩個人食雞份量來說,覺得有啲多。

Somersby Apple Rita

飲落味道偏甜,但大熱天時飲番杯沙冰真係太爽喇!
一邊飲沙冰,支酒跟住流落去。個固定器好穩固,可以放心飲。
入到黎食雞,覺得點都一定要點返杯爽下先!超舒壓
題外話/補充資料: 餐廳有限時用餐。當日九點多啲,無客人等候入座,店員都有催我地走。我聽到旁邊比我地更早入座嘅食客對店員嘅行為感到意外。
2018-03-30
韓式炒粉絲雞蛋卷