朋友有日超興奮咁帶左我去-間好有日本🇯🇵居酒屋feel既酒場食飯🤣我問佢做咩咁興奮😆佢話原來呢間酒場有個清酒放題好鬼抵,2百零蚊就可以任飲12款清酒2個鐘,比夠4百仲可以任飲24款清酒3個鐘添🤣啱哂佢呢個清酒控😆可惜我轉頭仲要做嘢,唔方便飲咁多酒,唯有下次再陪佢癲,今次飲住兩杯先😜除咗飲酒,我哋仲食咗:👉🏻✨火灸鮨鰈裙邊伴高知縣產柚子醋✨ $78餐廳招牌既西日式刺身系列其中之-😍油脂豐腴既鮨鰈裙邊微微火炙,一擺入口就滿口油香,口感油潤嫩滑,再加上高知縣產既柚子醋同甜洋蔥一齊食,層次夠哂豐富;柚子醋既酸甜口味、洋蔥既爽脆口感直接將鮨鰈裙邊既鮮味昇華到極緻👍🏻👍🏻✨螢光魷魚漬✨ $48魷魚仔外層爽脆,內裏肥美鮮味超級嫩,佐酒一流☺️✨清酒兵庫縣漣川蠔(一本)✨ $32生蠔🦪好新鮮,雖然唔算好太隻,但係超鮮甜😍店員仲教我將生蠔浸落杯清酒度三十秒 ,食完再一口乾左杯洒😍呢個食法夠哂特別又夠chill,勁正!🌟手作壽喜燒🌟 $428內有日本A4黑毛和牛(250g)+野菜豆腐盤和牛油花好霜降,色澤鮮紅,食落牛肉味夠哂濃郁,入口即溶👍🏻店員仲會過嚟幫我煮埋,超nice👍🏻雜菜豆腐拼盤有生菜、娃娃菜、洋

除咗飲酒,我哋仲食咗:👉🏻

✨火灸鮨鰈裙邊伴高知縣產柚子醋✨ $78

✨螢光魷魚漬✨ $48

魷魚仔外層爽脆,內裏肥美鮮味超級嫩,佐酒一流☺️

✨清酒兵庫縣漣川蠔(一本)✨ $32

🌟手作壽喜燒🌟 $428

內有日本A4黑毛和牛(250g)+野菜豆腐盤

雜菜豆腐拼盤有生菜、娃娃菜、洋蔥、蘿蔔同雜
菌,夠哂豐富

✨稻庭烏冬✨ $28

煙煙韌韌嘅烏冬,索滿晒壽喜燒嘅湯汁,甜甜地超好食🤤

✨炸池魚仔✨ $38

炸到脆卜卜夠晒香口,外層炸皮唔會好厚,一啖一條夠晒過癮,送酒必備👍🏻

✨鹽燒雞翼✨ $28

燒到外皮薄脆帶有焦香👍🏻

✨荔枝豚肉卷✨$28

酸酸甜甜既荔枝加埋肥瘦均勻嘅豚肉一齊燒到微焦嚟食,感覺夠哂清新,完全唔油☺️

✨Muscat Lover✨ $68

葡萄🍇既果香味同花香味好重,加埋甜甜地既米洒味,好易入口👍🏻

✨Imo Shochu Iced Tea✨ $78

以荔枝燒酎做底,再配上冰茶,味道酸酸甜甜,柔和順喉

正當飲飽食醉好滿足之際,見到隔籬枱叫咗一個清酒蠔湯紙火鍋好似都好吸引🤩,無奈已經再食唔落,唯有下次過嚟再試埋🥹

🎏令和鍋物酒場

📍旺角彌敦道613號飛逹商業中心1樓