2024-03-07 30 瀏覽
👩🏻之前食過旺角店覺得好正,勁鐘意佢哋清甜嘅椰子雞湯,喺第二度食唔到呢種味道。🥢幸福四季套餐每位$318/2位起(已包括醬料費)✨柚子沙律✨川味雲耳柚子沙律嘅柚子醋味道清新。椰子湯未滾起先食餐前小食。雲耳好辣好開胃,仲好重芫荽味。✨原味椰子雞鍋(半隻)啖啖都係椰青水嘅清甜,反而最食到食材嘅鮮味,仲有啲爽滑香甜嘅椰青肉。文昌雞本身比較瘦,食多少少都唔會膩。✨黑松露墨魚丸👍🏻✨花膠牛丸✨瑤柱三層墨魚磚✨手工鮮蝦雲吞👍🏻套餐有得揀四款丸/餃。我哋揀呢四款入面最好食係鮮蝦雲吞,大隻鮮甜飽滿冇得輸。黑松露墨魚丸墨魚肉比例幾高,都係高質。相反就冇咁推介花膠牛丸、瑤柱三層墨魚磚。尤其係墨魚磚,味道比起墨魚丸淡好多。✨美國頂級牛板腱比較瘦同埋肉味濃,份量亦比起想像中多好多。因為食椰子雞已經啖啖肉,所以食瘦少少嘅牛肉更加正。✨手工響鈴上枱嗰陣真係熱辣辣,當然又脆又唔會有油膉味。✨雜菜拼盤✨烏冬✨杞子圓肉雪梨茶清甜滋潤,甜度唔算好高。比起平時打邊爐飲嘅竹蔗茅根有特色。

🥢幸福四季套餐
每位$318/2位起
(已包括醬料費)

✨柚子沙律
✨川味雲耳
柚子沙律嘅柚子醋味道清新。
椰子湯未滾起先食餐前小食。雲耳好辣好開胃,仲好重芫荽味。

✨原味椰子雞鍋(半隻)

✨黑松露墨魚丸👍🏻
✨花膠牛丸
✨瑤柱三層墨魚磚
✨手工鮮蝦雲吞👍🏻

✨美國頂級牛板腱

✨手工響鈴
上枱嗰陣真係熱辣辣,當然又脆又唔會有油膉味。

✨雜菜拼盤

✨烏冬

✨杞子圓肉雪梨茶
清甜滋潤,甜度唔算好高。比起平時打邊爐飲嘅竹蔗茅根有特色。