2019-11-28 86 瀏覽
之前已經有聽講過呢個本身只係一個麵食嘅品牌,過咗嚟香港開咗幾間門市,好好奇點解可以咁犀利,今日一試又明白了!撈麵俾人印象係街頭小食,但台式拌麵就完全唔頽,係材料同環境方面都花左心思店舖以和諧嘅暖黃色為主,以木為主嘅風格好清新舒服,亦俾人隨意自在嘅感覺。建議錢轉飲品,平過單叫一半,亦抵飲過街外飲品店1.私房花雕雞拌麵分量來講唔算好多,大食嘅男仔呢應該未必夠食啦,但係女仔呢就剛剛好嘅不過我好欣賞佢嘅食材好新鮮,係擺碟方面亦都好有心思,花雕雞好入味,配上香甜嘅汁,仲有一粒粒完整嘅杞子,睇得出好真材實料,肉係連骨嘅雞件好有口感,亦都唔會鞋,唔會帶有肥肉食起嚟,好清新!配上好少甜味但清涼嘅仙草茶就岩唔,真係有得啜係草本嘅味道。2.花枝丸一份有六粒,岩哂同人分享,咬落唔厚粉,所以外皮好脆,入面有爽口嘅魚肉,推薦!3.和牛炸醬拌麵和牛炸醬呢個配搭好有新意,味道無想象中濃,反而係幾清香唔會辣,配上半熟嘅太陽蛋攪勻後,蛋汁令麵條更加香,蔥同青瓜絲就口感爽脆。ps.如果你喜歡大啖大啖肉咁食,呢個未必適合你4. 黑糖珍珠鮮奶讚!平時好怕呢種飲品,睇開我食評都知從來無post過,今次一試,奶好香滑易入口,偷望

建議錢轉飲品,平過單叫一半,亦抵飲過街外飲品店

1.私房花雕雞拌麵
花雕雞拌麵

配上好少甜味但清涼嘅仙草茶就岩唔,真係有得啜
係草本嘅味道。
花枝丸

3.和牛炸醬拌麵
和牛炸醬拌麵

ps.如果你喜歡大啖大啖肉咁食,呢個未必適合你

黑糖珍珠鮮奶

4. 黑糖珍珠鮮奶
讚!平時好怕呢種飲品,睇開我食評都知從來無post過,今次一試,奶好香滑易入口,偷望到入面用真鮮奶,黑糖好香又唔太甜,珍珠好QQ。

ps.店內不設甜度調整,跟足台灣口味,但平日飲台式飲品叫三分糖嘅我都好鐘意,真係恰到好處,虎唔虎紋對我真係唔重要,加$15性價比真心高

買包老媽拌麵本身都唔係好平,加少少落店感受下台灣風味,配上特色小食,都值得嘅!

花雕雞拌麵
花枝丸