下午茶時段有啲肚餓想食啲輕食,行行下見到呢一間主打鹽水雞嘅台式外帶小店,咁就諗住試下啦~佢主打係鹽水雞,有好多唔同嘅套餐同配料俾你選擇,仲有一啲是日精選嘅配料喺平時個張剔剔紙度冇嘅。✅️ 落完單諗住喺附近還位坐底食啦,但星期日嘅下午嗰度好多人,所以無位坐。等左大概15分鐘左右個外賣就ready啦,唯有拎去遠啲搵地方食😬🌟 鹽水雞套餐(2人用):半隻雞 + 3款配料(自選)鹽水雞味道OK,夠凍,雞皮幾滑,但雞肉唔算太嫰滑但都唔係鞋口嘅,少少鹹,配芝麻食都幾fresh,唔會覺得好重味精愈食愈鹹果種👌 配料方面:🔸️魚肉春卷少少煙煙韌韌幾好味🔸️鳳爪根都唔錯,略嫌無起埋啲軟骨所以叫食食下要lur骨有啲麻煩,不過有人可以連啲骨都咬碎哂吞埋落肚🤣🤣🤣,所以真係好睇你自己嘅口味😝🔸️牛柏葉(是日精選)都可以,爽得嚟唔會太韌整體黎講,算係小清新嘅選擇,幾欣賞佢唔會話太重味,但又過到口癒,不過配料份量可以多返少少,咁樣性價比會高啲😆

🌟 鹽水雞套餐(2人用):半隻雞 + 3款配料(自選)

配料方面:
🔸️魚肉春卷少少煙煙韌韌幾好味
🔸️牛柏葉(是日精選)都可以,爽得嚟唔會太韌

鹽水雞套餐(2人用):半隻雞 + 3款配料

配料:牛柏葉、魚肉春卷、鳳爪根

鹽水雞

鹽水雞套餐(2人用):半隻雞 + 3款配料
2023-03-05
15 分鐘 (外賣自取)