2017-04-07 153 瀏覽
揾食飯團又出動喇.. 今次我地兩個女仔基本上食咩都得.. 不過都未食正餐就已經有食甜品的打算.. 又要去啲就腳點.. 最後揀左地點方便而且有正餐亦有甜品嘅宏度食喇.. 一打開Menu 選擇的確不算多.. 每一個餐多是同類型分別不太.. 不過就正正因為咁佢地係標榜麵條是由日本海藻整成的.. 一聽就知天然健康喇.. 每個餐都會有飲品, 主食及甜品.. 而且服務員都會細心講解.. 斯里蘭卡紅茶及宇治抹茶奶: 紅茶是跟茶有架.. 這杯紅茶都普通可能第一次沖茶味較濃.. 欣賞的是當飲完服務員會好貼心嘅幫你加水.. 另加點了抹茶奶.. 哈哈.. 感覺就係green tea espresso.. 細細杯抹茶味香濃都只留係口.. 適合一眾綠茶控呢.. 日本產溫泉蛋海藻烏冬: 這個輕食套餐看似沒什麼重點.. 其實精華就在溫泉蛋及麵底本身.. 溫泉蛋成隻都好creamy.. 好滑.. 而麵條都幼身.. 有點似擔擔麵.. 口感也不錯.. 沙律就沒什麼特別.. 燒鱈魚飯套餐: 鱈魚飯日本珍珠米底加燒汁鱈魚配菜.. 而且汁不多.. 所有材料感覺輕盈天然無添加.. 塊鱈魚煎得很香又帶有少少脆又保留到鱈魚的味道..
斯里蘭卡紅茶及宇治抹茶奶
日本產溫泉蛋海藻烏冬
燒鱈魚飯套餐: 鱈魚飯日本珍珠米底加燒汁鱈魚配菜.. 而且汁不多.. 所有材料感覺輕盈天然無添加.. 塊鱈魚煎得很香又帶有少少脆又保留到鱈魚的味道.. 哈哈.. 不過略嫌鱈魚份量少了點.. 兩個女仔一人一塊就無了..
燒鱈魚飯套餐
海藻烏冬
雜錦天婦羅: 天婦羅係外面食都整到脆卜卜.. 但日本食過就係淋身不太脆的.. 而呢個感覺就似係日本食嗰隻咁..
雜錦天婦羅
抹茶蛋卷及草莓蛋卷: 跟餐有抹茶卷有啖啖綠茶味蛋糕加Mousse.. 而且甜度亦恰到好處.. 相對草莓蛋卷就較普通.. 但賣相的確不俗..
抹茶蛋卷及草莓蛋卷
宇治抹茶軟雪糕芭菲: 紅豆好大粒而且味道一流再配上香濃的綠茶雪糕.. 太幸福了嘛..
宇治抹茶軟雪糕芭菲
雖然睇到張單之後係呆左下.. 不過以質素及服務來說卻是令我喜出望外架.. 而且亦無限入座時間.. 最適合一大班閨蜜傾心事..
不過男仕去食就真係未必夠飽喇..
2017-03-06
斯里蘭卡紅茶及宇治抹茶奶