餐廳: Poke Go (大南街)
資訊:

深水埗除咗新開左好多文青cafe 都有好多特色鋪頭!近年香港都開始興起食Poke bowl 源於夏威夷 一碗內會有切粒魚生、蔬菜 好豐富!今日經過SSP先發現新開左呢間Poke go! Poke進駐SSP! 餐廳12月初已經deco 緊聖誕🎅🏻 原來鋪入面既裝修同擺設都相當有童真!相映成趣! 餐廳有預設既poke bowl 或者客人可以按自己喜好隨意配搭 menu 上都有好多選擇😍我就唔想諗!叫左個餐廳預設既 ONA $98😋🍚再追加左蟹籽$8, 一碗相當豐富!份量好足夠,入面有三文魚、壽司飯、雞蛋絲、皇帝蟹棒etc. 一個女仔食都真係會食唔晒!😆😆我呢個配搭好好食!因為本人都好鐘意食三文魚 再配上角切青瓜 感覺上食完健康d 🙈🙈仲有碗飯既亮點係炸蓮藕🙉 好脆好香口~~ 唔夠喉既 仲可以當小食叫Tim !! 另外,見到人推薦黃金蟹卷$68🧡🦀 於是都叫左份試試!第一次食呢個小食 炸卷內面係蟹鉗 咬落去脆卜卜😍 配埋個芥末醬?(因為唔係好食得出咩醬🙉)但沾完醬食係好味到期食唔停呀!高質小食~(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)同場加映鋪內裝飾好靚 又有好多小玩具裝置🙉🙉 令自己變返個小朋友一樣 哈哈!