餐廳: Poke Go (大南街)
資訊:

2022-05-03 886 瀏覽
天氣有少少熱就想食沙律,但又要有足夠嘅蛋白質,食夏威夷衝浪碗就最好啦!聽同事講係深水埗大南街有間小店 - Poke Go可以食到好正既衝浪碗!見到菠蘿魚霓虹燈就知係呢度啦,outdoor有兩張圓枱仔,木partition後面既地方原來都幾大,裝修主要色調係原木系同水泥,係bar枱上面仲擺左好多酒樽同幾個ukelele,感覺好休閑舒服。主食方面,客人可以build your own bowl,揀自己鍾意嘅配料、醬汁,如果唔想自己諗,呢度都有五款已搭配好既signature bowl比你揀。OHANA($98)有三文魚,沙律菜,櫻桃番茄,溫室青瓜,甜粟米,蜜糖芥未醬,芝麻同果仁,用料全部都係睇得到食得到既新鮮!三文魚分量好多又切到一口size,每啖都有好多料,連埋沙律菜底,食完成碗都覺得自己健康左!冷壓菠蘿汁($38)超大杯既菠蘿汁加埋大大塊菠蘿乾,店員仲提我菠蘿乾都可以食埋,冷壓仲可以保持生果既原味同營養,酸酸甜甜健脾開胃。今次狀態唔夠好,下次黎一定要試埋牛油果奶昔同cocktails!老闆同員工都幾friendy,聽老闆講佢哋嚟緊會喺尖沙咀開分店,到時去尖沙咀行街又多個地方食飯啦!

OHANA
冷壓菠蘿汁