2023-08-28 673 瀏覽
呢間係大南街嘅工業風cafe,每次經過都冇入去試今日心血來潮約咗朋友去呢間chill下平時行過都唔見有人排隊,點知原來假日係咁多人排去到嘅時候有4-5 group人等緊,估唔到我都差唔多等咗成個鐘先入到去(佢有2張outdoor枱,但實在太熱了,坐唔到係outdoor)Phillycheese steak bagel 我冇諗過佢原來係用肥牛,然後用啲甜甜嘅bbq醬加洋蔥一齊炒,再加芝士夾入bagel到食面果塊bagel少乾,但食底果塊因為有多啲汁,加埋一齊食會好啲如果多少少洋蔥/菜夾埋一齊食會fresh啲,多層口感Mixed berries toast十分普通,就係多工上面加咗乳酪同蜜糖,然後topping係mix berries同甜甜地嘅granola脆脆Tiramisu係一個易入口口味嘅tiramisu ,酒同咖啡味都唔濃,cream亦係偏甜如果食開大人口味嘅話,就可以skip兩杯special都好有趣所以一次過試晒,鹹檸果杯冇乜咸味,飲落有啲sparkling嘅感覺西柚果杯飲落變咗朱古力味,飲唔到有西柚嘅味道兩杯飲落都唔似咖啡,有啲似果茶嘅感覺,係好清新如果係抱住飲咖啡嘅心態而飲
呢間係大南街嘅工業風cafe,每次經過都冇入去試
今日心血來潮約咗朋友去呢間chill下
平時行過都唔見有人排隊,點知原來假日係咁多人排

Phillycheese steak bagel

Phillycheese steak bagel
如果多少少洋蔥/菜夾埋一齊食會fresh啲,多層口感

Mixed berries toast

Mixed berries toast

Tiramisu

Tiramisu
如果食開大人口味嘅話,就可以skip

Nostalgia 鹹檸咖啡,Flamingo 西柚凍釀咖啡

西柚果杯飲落變咗朱古力味,飲唔到有西柚嘅味道
兩杯飲落都唔似咖啡,有啲似果茶嘅感覺,係好清新
如果係抱住飲咖啡嘅心態而飲就會好失望

Cafe樓底雖然好高,入到去坐低會覺得好暗
成間cafe位唔多,冷氣亦唔太夠,坐正門口果幾個位都幾熱下(不停會有人行出行入)
讚嘅地方係上菜速度快,而且甜品會主動問需唔需要hold起後上
(因為等得耐而對佢嘅期望值高咗)
2023-08-27
$173.5 (下午茶)