最近同朋友去咗位於深水埗嘅一間新開嘅cafe食brunch,店舖雖然唔算大,但裝修都幾有歐陸風格,店內仲有唔少綠色植物,weekend過嚟嘆番杯啡都幾chill😌雖然佢呢個croffle喺深水埗區嚟講都算偏貴,但質素都算對得住佢個價錢!牛角包烘至外脆內軟,炒蛋大大份又夠濕潤,再配埋幼滑嘅牛油果醬,呢個配搭真係冇得輸,好味🤤呢度嘅明太子意粉食落偏辣,皆因佢啲明太子真係幾足料下,而醬汁嘅份量可以再多返少少,而家就啱啱好做到每條意粉都掛到汁,但我自己就好多汁啲嘅意粉多啲😆 呢杯抹茶拿鐵拉咗棵聖誕樹🎄好有聖誕feel😳八女抹茶飲落帶有強烈鮮味及旨味,濃郁香氣及口感。而拿鐵嘅咖啡香氣同抹茶嘅濃郁味道完美結合,飲落既滑順又有層次感!而呢杯朱古力就拉咗聖誕老人🎅🏻 飲落非常濃郁香滑,喺呢個凍冰冰嘅冬天飲真係啱哂!

牛油果醬炒蛋牛角包窩夫多士

明太子忌廉意粉