2021-08-16 357 瀏覽
深水埗各色coffee shop林立,不時都會去發掘吓新店,今次搵到呢間做生酮飲食嘅有心小店 💛Menu上有好多飲品選擇(好多都係keto friendly!!),店員就推介我飲玄米茶同焙茶杏仁奶,屬坊間較少見。我要咗每款各一杯熱,兩款茶味都好香濃好好飲!焙茶味濃,配合杏仁奶嘅甜,入口味道比聞更有層次。玄米茶好特別,平時飲就咁玄米茶好似清清淡淡咁,呢度唔知係咪加咗杏仁奶,襯托咗佢陣炒米香味出嚟,奶嘅甜香味完全冇喧賓奪主,令茶嘅回甘味更突出!極推介!💓💓臨走仲買咗塊70%黑朱古力軟心曲奇返屋企食,店員提醒要整熱嚟食。我就咁用微波爐叮咗十秒,切開一半見到入面啲朱古力半溶,入口唔甜又濃朱古力味,應該食多幾塊都唔會覺得漏 🤣🤣