2023-09-15 31 瀏覽
深水埗真係一個搵食好地方,今日放工去咗深水埗搵朋友食飯,我地好晏先去到呢間石板燒牛,因為唔係喺大街,所以可能冇咩人知道,但食物同環境質素絕對有驚喜門面好闊落,裝飾簡單乾淨,門口餐牌都好清晰一入門口見到裝修風格好和風,但環境都好乾淨,座位都好闊我哋成餐飯都坐得好舒服所有套餐都會包埋沙律杯,羅宋湯,日本珍珠米任食,呢個價錢真心唔係好貴,重點係食物質素絕對唔求其,唔會將貨就價任食既沙律杯,醬汁,日本珍珠米,羅宋湯,全部都係放係自助區任拎沙律醬有麻醬同蘋果醋,蘋果醋好少餐廳見到有,味道有少少酸酸地好開胃,唔係一般餐廳嗰啲訂貨嘅級數,見到店主真係好用心沙律分一杯杯裝,既衛生又方便,食客可以放心食用羅宋湯質素好高,湯嘅用料好足,而且唔係好似成一般西餐嗰啲羅宋湯咁煲到湯料冧晒,呢度湯料好新鮮,少少蕃茄酸好開胃石板燒肉有三個汁,蒜蓉汁,黑椒汁,蜜糖芥末汁,估唔到三個汁都好有驚喜,配肉食真係提升左幾個層次而且唔似一般鐵板餐廳死鹹嘅醬汁,呢三款食完都唔覺口渴,抵讚我哋叫咗一個黑草羊架,一個和牛,每款都會薯菜同粟米🌽同樣份量都好大,食完已經食唔落飯,試唔到佢嘅珍珠米下次一定要再去試一上菜嘅時候,鐵板熱到出晒

門面好闊落,裝飾簡單乾淨,門口餐牌都好清晰

一入門口見到裝修風格好和風,但環境都好乾淨,座位都好闊
我哋成餐飯都坐得好舒服

沙律分一杯杯裝,既衛生又方便,食客可以放心食用
羅宋湯,沙律,醬料任拎

而且唔似一般鐵板餐廳死鹹嘅醬汁,呢三款食完都唔覺口渴,抵讚

我哋叫咗一個黑草羊架,一個和牛,每款都會薯菜同粟米🌽
同樣份量都好大,食完已經食唔落飯,試唔到佢嘅珍珠米
下次一定要再去試
黑草羊架,和牛
和牛

一上菜嘅時候,鐵板熱到出晒煙,上菜嘅時候要上下翻多幾次,唔係和牛就會好容易過熟,咁就會冇咁好食
和牛

羊架肉質比想像中嫩滑,又多肉汁,又香,喺鐵板上邊燒到金黃色,見到流晒口水,鐵板夠熱,燒到羊架金黃色,油脂烤到香噴噴好好食呀
黑草羊架

一份食完已經飽到上心口,飯都食唔落
下次一定要試埋其他
2023-09-14