餐廳: 明發小食
資訊:

2023-11-30 1747 瀏覽
平時每日放工只要冇特別野做都去買碗仔翅或者魚肉翅,雖然翅底係唔多款配料,冇冬菇冇肉絲冇木耳,只有蛋同粉絲,有時都好多粉絲,食完都好飽肚,而且個湯底真係特別好飲,稀杰適中。魚肉唔同宜家市面食到既,唔會腥,口感實,而且辣菜哺先係精粹。平時既店員好有禮貌好有心,見佢同d客都好熟絡,好多都係長期熟客,我要落咩調味走咩調味都會記得~ 好…讚完lah…呢個係以前…我都留意到有段片介紹都諗到會多人架lah, 不過都只係坐滿左加有幾個人排緊隊,咁我外賣唔緊要啦。我去到見唔係平時既店員,從來冇見過佢地係鋪面,而係片入面有出鏡訪問個位,我講左我要d咩調味啦,咁梗係有講要菜譜啦。等左有10分鐘,拎到番去,我得到一碗,稀到水,未裝滿,冇菜譜,好失望。圖中我食左兩啖後影低既~其實之前個幾星期前有日都味啖左一半,又稀左一半,但食開諗住間中失準,下次再買都有正常番,但今次之後我諗我都唔會再食了。可能我窮或者因為個度係深水埗,$27一碗我覺得要值得$27蚊,之前我好滿意,每日放工必去變左又要搵其他小食代替了。