呢間麵屋黑岩有七款拉麵可以揀,包括原味、辛辣、醬油、黑蒜、海老、鰹魚同埋蟹肉。午市套餐仲有包買小時或者飲品☺️湯底係好正好濃郁既,認真又抵食又好食。  1⃣️鰹魚拉麵($82) 第一次見鰹魚湯底既拉麵🤩我同朋友都揀左佢黎食。湯底好濃魚香,面頭仲落左啲木魚絲,就咁飲個湯底都已經好有驚喜!不過湯底係真係好濃,可能對一啲人黎講會覺得太鹹🙈但係我個人就好鍾意❤️  另外叉燒可以自選慢煮肩肉或者火炙叉燒。我同朋友一人揀左一款試,慢煮肩肉係大塊啲薄啲滑啲既,而火炙叉燒就厚啲,帶啲肥肉,食落更加重肉味同油脂感。我同朋友都一致覺得火炙叉燒好食啲😋另外仲可以自選蔥或者椰菜,同埋拉麵既軟硬度。我揀左普通既軟硬度,覺得啱啱好,拉麵份量都算多,口感都唔錯。  2️⃣唐揚雞肉(跟餐) 個唐揚雞肉比我想像中好食!本身諗住跟餐既都冇乜期望,點知食落外脆內嫩!入面既雞肉仲有少少肉汁🤤好正!

1⃣️鰹魚拉麵($82)

2️⃣唐揚雞肉(跟餐)