餐廳: Poke Go (大南街)
資訊:

2024-04-20 20 瀏覽
過咗個冬天,發現自己又肥番,唯有食健康d⋯之前經過深水埗,淨係發現多咗好多小Cafe,估唔到都有poke bowl🥙 食Poke Bowl最好就係大大碗,食完之後又唔會有罪惡感,又好食,又食得飽😋呢間餐廳喺深水埗舊區,佢嘅餐廳設計同舊式唐樓新舊交融,門口仲有個小小嘅霓虹燈招牌,好有feel🌱睇埋佢個Menu ,就覺得個老細應該好鍾意夏威夷😆連Menu嘅菜式名都同夏威夷有關,(不過唔了解夏威夷嘅人,應該會唔明白😅)我就要咗個「808」同「ALOHA」,兩個都配珍珠糙飯🥗「808」有吞拿魚、蔥、枝豆、三文魚籽、菇、wasabi醬同木魚絲,成個配搭好日式,食落真係好fresh好健康,個醬勁好食,同吞拿魚刺身勁夾,食到停唔到口,份量又啱啱好🥙「ALOHA」係全Vegan,有牛油果、菇、粟米、豆腐、海帶同柚子醬油醋,佢哋自製嘅sauce令到成個bowl升左去另一個Level,勁正
我就要咗個「808」同「ALOHA」,兩個都配珍珠糙飯