2022-01-31 400 瀏覽
二人餐有松、竹、梅及菊4款不同價錢的選擇,我們對貴一點套餐裡面多出來的小食唔算太有興趣,就選了比較經濟的梅套餐,諗住唔夠食再單叫🔆二人前套餐-梅$𝟛𝟠𝟠▪️刺身五點二切五點包括赤蝦、三文魚、吞拿魚、鯛魚及珍寶帶子🔪刺身比想像中高質,厚切有口感,每款都帶有鮮味▪️特選壽司4款共八貫壽司雖然外表較一般(畢竟是經濟套餐嘛😹)但食落都正常▪️鐵板廣島蠔咬落脹卜卜,好香蠔味🦪(可轉成帆立貝)▪️大阪燒麵粉糊煎香後軟腍但不會鬆散,加上燒汁沙律醬同木魚絲,香口又有飽腹感▪️土瓶蒸用壺裝住的海鮮湯🫖打開壺蓋裡面有一隻已被取盡精華的蝦🦐冬菇同昆布。飲落鮮味,但意外地味道偏向似中湯▪️沙律、飲料、是日甜品是日甜品竟然就是哈蜜瓜🍈同沙律一併餐前上🤔我還期待過有雪糕👉🏻👈🏻當日想要熱飲,就加錢轉了惟一的選擇-牛奶宇治抹茶,感覺就是即沖然後很甜🐰呢個價錢有咁多野食其實都好抵❤️我地算係剛好夠飽👌🏼質素都唔錯,好滿意佢嘅刺身😌

🔆二人前套餐-梅$𝟛𝟠𝟠

▪️刺身五點二切

▪️特選壽司4款共八貫
壽司雖然外表較一般(畢竟是經濟套餐嘛😹)但食落都正常

▪️鐵板廣島蠔
咬落脹卜卜,好香蠔味🦪(可轉成帆立貝)

▪️大阪燒

▪️土瓶蒸

▪️沙律、飲料、是日甜品