2020-09-30 480 瀏覽
朋友本身好鍾意食醉鮑魚,佢特登介紹咗我去呢一間專食醉野既餐廳,我都覺得好新奇就一於試吓。呢間野都幾多人排隊都等咗差唔多成半個鐘先至有位。醉鮑魚呢個鮑魚好抵,都係$118仲要有六隻,仲要唔係好細,鮑魚好彈牙而且好有酒香同好入味,食完一隻仲想食一隻,食到停唔到口,我朋友果然介紹得冇錯。砂鍋醉藥雞呢個係佢招牌嘅醉藥雞,當然有藥材係裡面,有紅棗、木耳、粉絲同埋佢嘅醉雞,個湯都幾甜, 又唔覺好有酒味,可能落個湯度啲酒精揮發左所以我覺得唔係太有酒味不過食落去都OK, 反而藥材味就重啲。醉鵝肝呢個係推介!我本來以為佢好似平時嘅中式鵝肝咁都係有少少鞋鞋地,點知原來佢哋係用法式嘅鵝肝, 呢個真係驚喜因為食落去非常滑而且同啲酒味好夾好入味,我都係第一次食呢種質感嘅醉鵝肝,味道一流。醉牛舌呢個牛舌幾彈牙而且酒味道濃郁,味道不錯。下次再嚟嘅時候希望搵啲日子冇咁多人如果唔係又要排晒長龍不過食好嘢梗係要等吓先

砂鍋醉雞

砂鍋醉藥雞

醉牛舌
呢個牛舌幾彈牙而且酒味道濃郁,味道不錯。