深水埗多cafe就個個都知,但係原來宜家cafe都有好多變奏版,今日到訪一間以「布」為主題既Bold Coffee,cafe就連餐牌都貫徹主題,用布黎整既😳好特別。另外呢度食物質素都好唔錯,值得推薦👍  1️⃣夢王·卡邦尼意粉($108)個絕對係黎到呢度必點既🤩用左日本刺身拌飯排名no.1夢王蛋,蛋黃呈鮮橙紅色,撈勻意粉食好creamy好香蛋味~呢度既卡班尼意粉係真係靠蛋汁調味既,用既係扁意粉,掛汁又夠彈牙,食落唔會好膩,配上啲芝士碎,同埋鹹香煙腩肉,絕對係黎到必食既😍  2⃣️蟹肉蛋白沙律牛角包($98) 牛角包好脆,食落唔會有油既感覺😌中間蟹肉、蟹籽、蛋白配合得好好。另外沙律菜用柚子醋調味,酸甜開胃🤤  好味:7.3/10 環境:8.3/10 性價比:6.8/10  BOLD Coffee 📍地址:深水埗基隆街122號地舖  #深水埗美食 #吃貨人生 #食好西 #西式餐廳 #cafe #boldcoffee #布cafe #特色cafe #cafehk #打卡cafe #dirty #hkfoodie #hkfoodstagram #hkeat #hkfoodblog #夢王卡邦尼意粉 #
 1️⃣夢王·卡邦尼意粉($108)
夢王卡邦尼意粉
 2⃣️蟹肉蛋白沙律牛角包($98)

蟹肉蛋白沙律牛角包
牛角包好脆,食落唔會有油既感覺😌中間蟹肉、蟹籽、蛋白配合得好好。另外沙律菜用柚子醋調味,酸甜開胃🤤  好味:7.3/10 環境:8.3/10 性價比:6.8/10  BOLD Coffee 📍地址:深水埗基隆街122號地舖  #深水埗美食 #吃貨人生 #食好西 #西式餐廳 #cafe #boldcoffee #布cafe #特色cafe #cafehk #打卡cafe #dirty #hkfoodie #hkfoodstagram #hkeat #hkfoodblog #夢王卡邦尼意粉 #hkig #hkfoodlover #香港美食 #foodstagram #hongkongfood #carbonara #蟹肉蛋白沙律牛角包 #croissant #crabandeggwhitesaladcroissant #基隆街cafe #基隆街 #深水埗cafe #cafe推介
夢王卡邦尼意粉
蟹肉蛋白沙律牛角包