🎀深水埗。湯底濃厚日式拉麵店🍜🎀🪄店名* #麵屋黑岩🔮地址*深水埗長沙灣道219號地下 🔮🗾分店地區🗾 沒有分店💰價錢$231 已加一(2人)➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖想睇更多同區推介👉地區搜尋🔍🗾#pickyme_深水埗剩系食呢一類👉食物類型搜尋🔍🍜#pickyme_拉麵➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖🎵餐廳環境🎵有一段時間無食拉麵 甘岩見到有人介紹呢間好食 經過舖頭都見到幾吸引 同埋爆場 一於去試下😝店面裝修十分日系 都係以木調為主 掛上紅色大燈籠 十分搶眼 舖頭位置不算太多 大約坐到十枱左右 我地坐果張枱岩岩好可以擺到兩碗拉麵同一碟小食🤣🍽️食物質素🍽️個人覺得味道不錯 肉質肥瘦均勻 而且有兩大片 好淋身 湯底亦都夠濃厚 但唔會飲到好口渴 不過略嫌拉麵較粗身 我會比較中意食幼身拉麵(類似一蘭) 所以我都食唔曬一碗🤣因為份量極多 特別推介可以試下佢地既小食😋提提大家 本身見到餐牌 小食好小選擇 點知掃QRcode果陣見到原來仲有好多無list出黎😯建議舖頭可以快d更新下個餐牌拉🤣👀評分💖💖💖💖🪄辛辣拉麵(火炙叉燒)$80呢碗唔係我叫 所以我不作太多評論 但係進食人士表示幾好味 我見到都係湯
🎀深水埗。湯底濃厚日式拉麵店🍜🎀

🪄店名* #麵屋黑岩
🔮地址*深水埗長沙灣道219號地下 🔮
🗾分店地區🗾 沒有分店
💰價錢$231 已加一(2人)

➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖

🎵餐廳環境🎵

🍽️食物質素🍽️

👀評分💖💖💖💖
🪄辛辣拉麵(火炙叉燒)$80
呢碗唔係我叫 所以我不作太多評論 但係進食人士表示幾好味 我見到都係湯底既分別 其他用料基本一樣 我唔知死甘試左一細啖湯底 辣到我即刻飲翻可樂定定驚😂佢系超麻😶不過同大家講翻聲我平時系食開三哥清湯的😂

👀評分💖💖💖💖
🪄鰹魚拉麵(火炙叉燒)$82
第一次見到拉麵本身配料無溏心蛋😯不過佢既拉麵本身都超大碗 我食唔曬 呢個價錢黎講 肉量豐富程度覺得好抵食~而且質感做得唔錯 不過都係好似以上講過 拉麵太粗 個人不太喜歡😣

👀評分💖💖💖💖💖
🪄日食炸餃子$32
必食😍平時日式拉麵店 煎餃子就見得多拉 炸餃子你地又有無見過呢👀佢餃子做到大大隻 皮薄餡多 外皮好脆身 餡料多到一咬滿口都係肉😋食過番尋味

(5個💖為最高)

✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️
⚜️整體評級⚜️