2020-06-16 81 瀏覽
收工緊係想食d好野獎勵自己,經朋友介紹之下就黎左呢間辣椒青檸Chilli Lime,都幾有驚喜!餐廳環境昏暗有格調,可能因為位置唔係市中心,所以人唔多沙律叫左個魷魚粟米沙律,呢個組合係出面好少見,前菜沙律加入新鮮魷魚鬚佢個汁酸酸甜甜非常開胃,粟米甜到不得了,加埋魷魚意外地夾主菜方面就叫左個越式炒生薑雞,配埋個香蒸米飯,真係食唔停口。個炒雞非常入味,仲有菇、紅椒、青椒、洋蔥,香口又下飯!另外我地仲叫左個馬拉盞通菜,香港人食親泰國嘢必叫(起碼我自己一定嗌)都無令我地失望,雖然佢menu寫左辣,但其實唔太辣,所以怕辣的人都可以一試。仲有個烤餅香口又軟。飲品方面就叫左椰青同Virgin Mojito,椰青就係平時夏日熱辣辣飲到個種,而Virgin Mojit就相當Fresh,夏天叫啱哂!最後當然要以甜品作結,我地叫左個芒果糯米飯,好食到不得了!絕對必食!椰奶夠濃、加上黑芝麻,口感軟黏的黑白糯米球加埋甜到爆芒果,食完想食多個!
Chilli Lime,都幾有驚喜!

餐廳環境昏暗有格調,可能因為位置唔係市中心,所以人唔多

佢個汁酸酸甜甜非常開胃,粟米甜到不得了,加埋魷魚意外地夾

魷魚粟米沙律

越式炒生薑雞