2020-06-25 211 瀏覽
早一個星期打去問,點知夜晚full booking,所以就諗住早d walk in睇下有無機會。大約五點左右到,職員話無曬意粉同飯類,問o吾ok,之後我地諗住都仲有其他食物,覺得都無所謂啦就入去。之後當我地order既時候,我地想叫一個salad一個扒同埋一份雞翼,點知職員話無扒無salad,得返炸物同野飲。個一刻都幾無奈下,一入黎個陣又吾講清楚d。所以唯有就淨係叫左個避風塘雞翼同埋兩杯drink。避風塘雞翼雞翼煮得太乾,完全無曬任何肉汁,連雞翼呢個比較肥美既部位都煮到好似雞肉咁dry。雖然肉質真係煮得過曬火,但係避風塘既味道唔錯。辣味同蒜味都夠濃郁。豆腐咖啡豆腐味雪糕有好濃既豆腐味,而且好香滑好食!咖啡味道一般無咩驚喜。紫薯latte呢款紫薯latte係無加糖,所飲落去淨係有紫薯原本既味道同埋牛奶既味。如果鍾意飲甜野既朋友就可能會覺得太淡有d難入口。不過飲落就有少少渣唔夠香滑。p.s. 如果大家係晚市與下午茶之前既時段walk in記得問清楚有咩食物係無得叫。
避風塘雞翼
避風塘雞翼