2022-08-28 85 瀏覽
𝟚𝟝.𝟘𝟠.𝟚𝟘𝟚𝟚📌甜姨姨私房甜品 (耀華街) (銅鑼灣)銅鑼灣耀華街11號地舖🔎#hkfoodieat_銅鑼灣 #hkfoodieat_天后 #hkfoodieat_黃店💛 💸人均消費: $50-100🌿評分: 4.2/5🈚️加一服務費📎每人最低消費$40成日都聽人介紹甜姨姨👩🏻最近打完風天氣又熱翻所以同朋友飯聚完就嚟試吓順便消暑🥵去到大概9點左右店舖係完全滿座😶‍🌫️幸好排咗十分鐘左右就有位坐🥳因為呢度係要買咗嘢食先埋位坐所以排隊嘅時候店員好貼心咁俾定menu我哋睇😚同埋即使店內人頭湧湧刨冰嚟嘅速度都好快🌷❦ 黃到金 ($108)係楊枝甘露味刨冰🥭一開始食落都唔覺得有咩驚喜就純粹覺得係幾清爽嘅芒果味刨冰🍧但食到落底就發現有嚿楊枝甘露布甸同埋一啲西米🍮都算幾有驚喜👻重點係佢幾消解渴☀️啱哂幾個朋友share嚟食💗❦ 黑極 ($98)香濃黑芝麻味刨冰🫧頂部裝飾係用咗「海邊走走」愛餡蛋捲🧚🏻因為個人唔係太鍾意食芝麻所以對呢個冇抱好大期望🍃不過一食落口發覺芝麻味真係好香濃🙌🏻而且仲有黑芝麻雪糕喺入面🍨鍾意食芝麻嘅人必嗌!!❦ 草莓乳酪涼粉 ($49)好耐冇食過涼粉🎏因為涼粉配上咗草莓乳酪同椰果
𝟚𝟝.𝟘𝟠.𝟚𝟘𝟚𝟚
📌甜姨姨私房甜品 (耀華街) (銅鑼灣)
銅鑼灣耀華街11號地舖

💸人均消費: $50-100
🌿評分: 4.2/5
🈚️加一服務費
📎每人最低消費$40

黃到金

❦ 黃到金 ($108)
黑極

❦ 黑極 ($98)
草莓乳酪涼粉

❦ 草莓乳酪涼粉 ($49)
好耐冇食過涼粉🎏因為涼粉配上咗草莓乳酪同椰果令到涼粉一啲都唔苦🥥涼粉口感都幾結實🪴因為乳酪、椰果同埋涼粉係三種唔同嘅口感所以食落嘅口感層次都幾豐富😻頂嗰粒就唔係新鮮士多啤梨而係士多啤梨乾🍓都幾特別🤞🏻
黃到金
黑極