2021-03-31 293 瀏覽
突然間想打邊爐,搵到阿爺八鮮鍋有兩小時海鮮放題火鍋,個套餐仲包咗雞燉翅湯、刺身拼盤、花膠雞煲、海鮮拼盤,同埋任選火鍋配料,加多$20仲可以任飲飲品!餐廳細細地,坐得比較密,雞翅燉湯上枱嘅時候仲用火暖住,味道好清甜好足料,仲有好大塊翅。個刺身拼盤牡丹蝦好大隻,油甘魚好清甜,個魷魚好爽口,我好鍾意食。我哋另外叫多咗個立魚象拔蚌刺身拼盤,勁推介,象拔蚌好甜好爽口,立魚切得好薄,好欣賞師傅嘅刀工!個花膠雞煲好入味,啲花膠份量好多,好爽唔會太冧,好有口感!我最欣賞係海鮮拼盤中嘅龍蝦煮咗5分鐘啲肉質都非常滑同香甜,唔韌,個蟹有好多膏,好鮮甜,個鮑魚同帶子都唔錯好爽。餐廳仲有一個$10嘅扭蛋機,如果like咗佢社交平台仲可以免費送一次扭蛋,我哋扭到個吞拿魚入口即溶紫菜。

燉湯

刺身拼盤

立魚象拔蚌刺身拼盤

個花膠雞煲好入味,啲花膠份量好多,好爽唔會太冧,好有口感!
花膠雞煲

海鮮拼盤