其實都食過幾次呢間火鍋舖,屋企人每次食完都心思思想食多次,所以今次又黎食了!每次黎食都係食呢個蕃茄脆米湯底😋可以喺好多款海鮮入面揀7種(當中貝類係一定會有),我哋就揀左鮑魚、肉蟹、兩種蚌、蠔仔同蝦。睇落每一樣都好新鮮!特別係蝦,佢有個蓋冚住係驚啲蝦跳出黎😮其實全部海鮮都好好食但我冇樣樣影😂蝦好彈牙好鮮甜!肉蟹既肉好食過佢啲膏!蠔仔好嫩滑但我屋企人覺得有啲腥(所以我可以食晒成兜😆)食完海鮮其實仲有六個打邊爐既料會黎(又係喺好多種入面揀),特別推薦佢個豬肉!好有油香!食落唔會比牛肉失色!食晒所有野可以叫店員落脆米同豬油渣煮個靚粥!各種精華都喺晒湯底入面,超級鮮味👍🏼以佢既價錢黎講,其實真係好抵。收得2百幾蚊,唔收加一,仲有咁多好嘢食,你話邊度有?同場加映:檯面會有隻咁既雞既計時器,但冇乜人用的😂

每次黎食都係食呢個蕃茄脆米湯底😋

貝類
活蝦
肉蟹

同場加映:檯面會有隻咁既雞既計時器,但冇乜人用的😂