2024-03-12 1206 瀏覽
今次黎到太子食飯,揀左呢間小漁港海鮮舫鮮蒸‧鮮味火鍋,呢間店係蒸氣鍋出名既,我地又幾鐘意食海鮮,所以就黎試下啦🤓避風塘鮮魷($68)鑊氣小炒,鮮魷包得好實d炸漿 好香口,等海鮮蒸熟之前不失為一個好嘅小食🦑是日廚師智選套餐($318/1位)星期一至四黎食套餐埋單價免加一 •免茶芥 • 免小食首先黎個刺身拼盤,雖然佢地主打食蒸氣火鍋,但刺身一啲都唔馬虎,三文魚,北寄貝,希靈魚 帶子,油甘魚,樣樣都好好食 好新鮮,有驚喜🐠🐟之後就食蒸氣鍋第一份蒸係海鮮,鮑魚、粉絲扇貝、馬友同埋大蝦,鮑魚好彈牙,扇貝大大粒、大蝦好新鮮,點少少辣椒豉油就最啱,我覺得最驚喜仲有馬友,連平時唔多鍾意食魚既我,都覺得好滑好好味👍🏻第二份海鮮有花甲,蜆同螺,蜆超級清甜,唔洗點任何野都非常好食,花甲無沙,螺都係大大粒😋第三份海鮮係蟹,一開始店員就已經將蟹殼放咗喺鍋底度同啲生米一齊煮個粥,依兩隻蟹好多膏,肉質鮮甜、蟹鉗啖啖肉,好得🦀主食方面,有蟲草花蒸雞配烏冬底,加上時令蔬菜,蔬菜包括有南瓜、芋頭、粟米、紫薯同勝瓜 佢哋吸晒蒸雞嘅汁,尤其係芋頭同南瓜,加埋個烏冬簡直一絕🍜最後成餐飯嘅精華所在,集合鮮味於一身嘅蟹膏豬骨粥,佢

避風塘鮮魷($68)

是日廚師智選套餐($318/1位)
星期一至四黎食套餐埋單價免加一 •免茶芥 • 免小食

之後就食蒸氣鍋

佢哋吸晒蒸雞嘅汁,尤其係芋頭同南瓜,加埋個烏冬簡直一絕🍜

最後成餐飯嘅精華所在,集合鮮味於一身嘅蟹膏豬骨粥,佢加埋元貝仔一齊煲,食到依度已經好飽,但都要食埋碗粥🤣

值得一題佢哋服務態度都非常之好,最後仲有一個紅豆甜品😮

今次既鮮味之旅,非常滿足
我黎食既時候,其實都好滿場,如果要黎食既話,早好就打黎提前訂位☎️
2024-03-05