2015-05-04 3822 瀏覽
今日同朋友慶祝生日,一行7人入左三聖村食海鮮,自己買料(發記)再去加工 。試既係廣東名門。 買左7款海鮮,包括:蝴蝶蚌,鬼蝦,奄仔蟹,花螺,瀨㳮蝦,金鼓魚,元貝。叫老闆執多小小海鮮去煲個靚湯,,免費0架 。可以去搵叉燒哥。我地訂左630果段時間,但係都FULL FULL 地,可能係假日啦~所以記得要訂位呀~廣東名門有2間鋪位,第一間近馬路既,睇起黎都幾靚,但入D果間就比較普通d。如公司食飯既話記得request 第一間鋪。(冇影到相,sorry ) 2間鋪都乾淨企理,但唔知點解唔開冷氣,想熱死人咩 上菜速度快,應接不暇,完全食唔切,最後用左45分鐘就清哂7道餸。服務都ok,但一定要check 清楚冇漏單,否則佢地加單再做都要用30分鐘以上。好喇~ 入戲肉:::::: 難得咁多人,緊係乜野烹調都試一試。其實都係果幾類啦~有鹽水浸,芝士焗,辣酒煮,蒜蓉粉絲,避風塘炒&清蒸,都係係睇個人喜好啦~~ 芝士焗鬼蝦~可能第一次食啦。鬼蝦有點龍蝦既感覺。芝士味唔係太濃,不過一定要熱食,味道出好多!金鼓魚~又係新嘗試,肉質彈彈的!蒜蓉粉絲扇貝~勁好味,大大粒,好鮮甜!超讚!鹽水浸蝴蝶蚌

叫老闆執多小小海鮮去煲個靚湯,,免費0架
。可以去搵叉燒哥。
2間鋪都乾淨企理,但唔知點解唔開冷氣,想熱死人咩

好喇~ 入戲肉::::::

芝士焗鬼蝦
金鼓魚~又係新嘗試,肉質彈彈的!
金鼓魚
蒜蓉粉絲扇貝~勁好味,大大粒,好鮮甜!超讚!
蒜蓉粉絲扇貝
鹽水浸蝴蝶蚌~鮮甜,有咬口,有質感,仲有海水味。
鹽水浸蝴蝶蚌
辣酒煮花螺~一個字爽!
辣酒煮花螺
其他
奄仔蟹
避風塘炒瀨㳮蝦
海鮮湯
埋單俾想像中貴,每人大約$350-400 (料+加工)
其實味道唔算特別有驚喜,一般中菜餐廳都做到呢個味道。勝在夠新鮮,點煮都好食啦
2015-05-01
生日