2016-03-16 2336 瀏覽
雖然結左婚,連Monkey Baby都就快出世,但係拍拖紀念日點可以唔慶祝呢? 老公今晚懶浪漫,成個星期前已經係咁話自己有做野,一早BOOK好枱同我浪漫一下…BOOK左6點半,我地5點就到了,諗住周圍行下,欣賞下呢個郵輪碼頭(之前字去過),要講講佢既停車場,位好少,等左好耐先有位泊車呢!今晚試下佢個DINNER SET ($328)一位,都幾貴。前菜係「風乾巴馬火腿菠菜苗沙律」。菠菜苗我真係無食過啊!平日食得多都係豆苗,碟上滿滿都是菠菜苗,葉好大塊呀!食落好新鮮,直頭鮮甜,好FRESH既感覺! 巴馬火腿有幾片,薄薄的,刀功要讚啊! 咸咸地既巴馬火腿同菠菜苗一齊食,味道都幾夾,一次享受林林的火腿同爽口到索索聲既菠菜苗!柚子刺身煎帶子: 絕對估唔到係得一隻…個人就覺得會唔會少家左少少呢?雖然個賣相好靚,但係一隻邊度飽架…首先帶子細,再加上D肉質好似老左D,食落都覺得韌,但係柚子味就好香,帶子上面仲有幾粒TIM!蟹肉南瓜湯: 諗左好耐飲白松露湯好呀定南瓜湯好XD,最後因為想BABY有營養多D,我點左南瓜湯。南瓜湯一黎到就好香啦,我好中意陣南瓜味,飲落好鮮甜可口,絕對係靚同新鮮既南瓜,我又好中

風乾巴馬火腿菠菜苗沙律
柚子刺身煎帶子
蟹肉南瓜湯: 諗左好耐飲白松露湯好呀定南瓜湯好XD,最後因為想BABY有營養多D,我點左南瓜湯。南瓜湯一黎到就好香啦,我好中意陣南瓜味,飲落好鮮甜可口,絕對係靚同新鮮既南瓜,我又好中意黃色,見到個湯就覺得好靚啦! 個湯唔稀,食到啖啖南瓜肉,至於蟹肉就不在話下啦,完全食到一粒粒細細既蟹肉。
蟹肉南瓜湯
芝士焗全隻波士頓龍蝦: 主菜黎啦! 呢隻龍蝦真係唔係講少,好大隻呀!不過等既時間太耐了,等左半個鐘先有得食=.= 芝士味好重,好香濃,但係又唔覺得膩。龍蝦肉質厚實,味道好爽甜,係上等靚龍蝦,而且龍蝦無雪藏味,完全食到龍蝦本來的清甜味!主菜真係主菜!好味!
芝士焗全隻波士頓龍蝦
算我老公夠心思啦!今晚比佢100分呀!
2016-03-04
紀念日