2023-01-21 59 瀏覽
觀塘有好多好野食,但大家又知唔知其實觀塘碼頭個邊都有好多高質餐廳?😆依家未有太多人去個邊發掘好西,所以可以慢慢嘆美食,坐下傾下計都好chill🌿.呢間以白色為主調既餐廳外型非常吸引我🤣座位燈光唔會太光,同酒吧位置形成強烈對比,我覺得好有格調同感覺幾浪漫💕.餐牌有中英文,但侍應主要都係講英文~.主食我地叫左:Crab Meat Penne & 12oz Strip-loin Steak.仲叫左兩杯野飲:Asahi & Strawberry Lover🍓.Crab Meat Penne 蟹肉巴馬臣芝士脆脆蕃茄忌廉汁通粉首先佢有極多忌廉芝士醬汁😍有好多新鮮蟹肉,食落都好有蟹鮮味👍🏻忌廉同芝士唔會太鹹太膩,煮得好creamy!仲有少少蕃茄粒,增加口感同時減少芝士既厚重質感!呢種味道配搭得好新鮮而且非常好味😋.12oz Strip-loin Steak12安士美國安格斯西冷扒配忌廉薯蓉我地咁左Medium既熟度,值得一讚牛扒冇overcook👍🏻肉質嫩滑、牛肉好濃、肥瘦適中,而且有個紅酒汁可以點黎食 非常好食🤤我最中意係食佢半肉半脂肪既位,因為脂肪個邊煎到外脆內軟,食既時候牛既油汁爆哂出黎😍肉同

呢間以白色為主調既餐廳外型非常吸引我🤣

餐牌有中英文,但侍應主要都係講英文~
主食我地叫左:

仲叫左兩杯野飲:
Asahi & Strawberry Lover🍓

蟹肉巴馬臣芝士脆脆蕃茄忌廉汁通粉
首先佢有極多忌廉芝士醬汁😍
有好多新鮮蟹肉,食落都好有蟹鮮味👍🏻
忌廉同芝士唔會太鹹太膩,煮得好creamy!
仲有少少蕃茄粒,增加口感同時減少芝士既厚重質感!
呢種味道配搭得好新鮮而且非常好味😋
12oz Striploin Steak

12oz Strip-loin Steak
12安士美國安格斯西冷扒配忌廉薯蓉
肉同脂肪一齊食真係互想輝映,肉既部份可以中和油膩感;脂肪則可以增加口感層次同時提升牛扒味道
而焗薯同焗蔬菜都好好味,蘿蔔好甜、菜好fresh、薯仔外脆內軟👍🏻

Strawberry Lover
係甜甜既士多啤梨梳打水~
士多啤梨汁係新鮮打出黎既,杯底都會飲到啲士多啤梨籽🤣
甜度唔會好甜,大概係微甜程度,但就飲落非常好味同清新💕

總結:
上菜速度快、食物水準極高👍🏻
環境同燈光舒適👍🏻
晚餐時段人數不多,可以同閨蜜坐得比較耐~😆
2023-01-16
$314.5 (晚餐)
12oz Striploin Steak
  • 蟹肉巴馬臣芝士脆脆蕃茄忌廉汁通粉