2023-01-17 130 瀏覽
🇭🇰五武士·Tasting Menu $1,480我終於post晒我哋年尾去旅行嘅小遊記啦🥳🥳依家開始post翻近排喺香港食過嘅餐廳😎呢間係喺musea入面嘅 望住個海景都幾有feel 不過就真係偏貴🫢😂·沙律 l 季節前菜 l 天婦羅三品 l 季節料理前菜方面我自己就最鍾意佢個鮑魚茶碗蒸 佢個鮑魚質感好好 而且下面個蒸蛋都好滑 整體好夾😎之後個沙律就正正常常啦 前菜係一個小鯷魚嚟嘅 都幾開胃🐟個天婦羅都唔錯嘅 南瓜同茄子都甜 係個菇比較濕少少🤣·北海道蝦夷活鮑魚 l 豬肉薄燒 l 串燒三品之後佢呢一個鮑魚都整得好好食嘅 質感好好 不過份量就唔算好多 個豬肉燒都好味既 同中間既蔥好夾 不過又係唔算超驚豔🫢😂反而佢嘅串燒幾好食 佢個豬腩肉係真係燒到啲肥膏走晒 入口即化 之後個蕃茄仔都好juicy 另外個雞軟骨都唔錯🤤·茶壺海鮮湯 l 炒飯 l 甜品之後佢個海鮮湯本身就偏淡味嘅 要擠多少少青檸先會突顯佢個柴魚味🍋之後個炒飯炒得幾靚既 真係好粒粒分明 而且幾有鑊氣 甜品我自己就鍾意個朱古力蛋糕多啲 因為個芝士蛋糕我自己覺得偏甜少少🍰🤣🤣·#rbyeat#rby日本菜#rby尖沙咀·📍尖沙咀梳
🇭🇰五武士

芝士蛋糕

#rbyeat
#rby日本菜
#rby尖沙咀
📍尖沙咀梳士巴利道18號K11 MUSEA MUSE Edition1樓125號舖
momo  highball
串燒三品