餐廳: 漁樂 (置富第一城)
資訊:

2024-04-19 53 瀏覽
基本上嚟親呢度都係食石煱肥牛湯河,每次見到門口張海南雞飯Poster都好想試吓,今日終於真係叫咗午餐嘅海南雞飯。呢度啲海南雞飯餐係冇湯嘅,不過有跟餐飲,如果唔想飲奶茶咖啡可以試吓佢哋冇檸檬嘅熱檸水。有啲似新鮮檸檬汁加熱水。我平時都係相機先食,今日可能係太餓,食咗一舊雞先發現未影相,砌返靚先影🤣。一舊雞加多一啖飯已經覺得好味到唔可以唔寫review。啲香飯真係好香、好好味,平時食少飯嘅我都食咗大半碗。😅啲雞更加係滑到令我呢個一向去皮食嘅人,都忍唔住有幾舊連皮食。🤣🤣😋😋佢哋嗰兜綠色嘅醬汁酸酸哋幾開胃。重點:雞皮薄、唔會有一層肥膏,我好少會影食到一半嘅嘢,不過今日都再攞手機出嚟影番咗張「薄皮滑雞」相。🤣🤣冇諗過佢哋啲海南雞咁正😋😋😋,以後唔使淨係食石煱肥牛湯河啦!🤣其實我見到佢哋有海南雞下午茶餐$42。輕量海南雞,香茅油飯 配碗仔翅加紅豆冰。不過因為我唔鍾意碗仔翅同紅豆冰,所以冇叫到。如果你好似我咁熱愛海南雞飯,可以嚟試吓。

海南雞 配雞油香飯(午)

2024-04-16
海南雞 配雞油香飯(午)