Green Orange

Green orange係一間好浪漫嘅餐廳。呢度嘅氛圍非常有格調,適合用嚟慶祝重要嘅紀念日。一進入餐廳,我立刻被藍色嘅主調所吸引,佢為整個空間增添咗一份獨特嘅精緻感。而且,餐桌上燃緊嘅蠟燭燈光更加營造出浪漫嘅氛圍。🌹💖開始享用美食之前,服務員送上咗一份新鮮嘅餐包,搭配橄欖油同埋黑醋,為我哋嘅味蕾預熱。接著,紅酒同香檳亦都隨之而來,讓整個用餐體驗更加完美。🍞🍷🍾作為開胃菜,我品嚐到咗北海道帶子沙拉,搭配柚子香醋汁同西柚。帶子經過香煎,保持咗佢嘅鮮嫩口感,而柚子嘅微酸味為整道菜增添咗一絲清新感。🍽️🥗🍋接下來係忌廉白酒煮青口,使用咗加拿大南青口同意大利白酒,再加上忌廉汁嘅調味,帶嚟咗豐富嘅風味。呢道菜散發出迷人嘅香氣,令人垂涎欲滴。🥂🍽️🦪喺湯品方面,我品嚐到咗椰菜花湯。呢份湯品質樸而美味,椰菜花嘅鮮味同濃郁嘅湯底完美結合,為整餐帶嚟咗一份溫暖。🍵🥦接著係主菜,我揀咗美國頂級西冷牛排。呢道牛排經過慢煮,肉質鮮嫩多汁,肉味十足。特別嘅係,佢仲配上咗一款美味嘅淋醬,使得每一口都充滿咗豐富嘅風味。🥩🍽️😋另外一道主菜係香草酥石班魚,佢外表酥脆,但魚肉仍然保持住豐富嘅肉汁,口感滑溜。香草嘅香氣同石班魚嘅

另外一道主菜係香草酥石班魚,佢外表酥脆,但魚肉仍然保持住豐富嘅肉汁,口感滑溜。香草嘅香氣同石班魚嘅鮮味相互融合,帶嚟咗一份令人難以忘懷嘅美味。🐟🍽️😍

最後,甜點嘅選擇亦都非常豐富。啤梨蘋果金寶配上雪糕,帶嚟咗一份口感豐富嘅甜點享受。而法式伯爵茶焦糖燉蛋散發著迷人嘅茶香同焦糖嘅甜蜜,完美嘅作為呢頓美食之旅嘅結尾。🍨🍮🍐

總括嚟講,浪漫係一間令人驚艷嘅 Fine dining 餐廳。佢唔止提供咗精緻美味嘅菜品,亦營造咗浪漫而溫馨嘅用餐氛圍。無論係慶祝紀念日定係同摯愛共度浪漫嘅夜晚,呢度都係一個理想嘅選擇。🌹💖🍽️😊