2024-04-27 11 瀏覽
好朋友生日,自己私心想試下Ox Steak Lounge,裝修好grand,奢華優雅既吊燈,地方闊落,舒服,燈光偏暗,好有情調,有種好浪漫既感覺,好岩情侶去Fine Dining.我地叫左個dinner set,凱撒沙律(牛),牛油法包,頂級牛肝菌忌廉湯,澳洲M9和牛小排,黑松露薯條,白酒,非常豐富,另叫左A5和牛手工千層麵,意式朱古力紅莓奶凍.凱撒沙律,牛肉好嫩滑,有牛味,沙律新鮮,仲有芝士碎,好味.頂級牛肝菌忌廉湯,牛肝菌味好濃郁,同忌廉好夾,仲有牛肝菌粒,好有口感,正!牛油法包,牛油特別香滑,又唔油膩,法包外脆內軟,好食.澳洲M9和牛小排,我地叫左成熟,肉質柔嫩,又可以鎖住肉汁,牛肉味好濃郁,好好味,牛魔王必叫.黑松露薯條,薯條炸得好脆,入面係厚薯肉,外脆肉軟,點埋黑松露醬,真好高級,超級好食.A5和牛手工千層麵,千層麵口感豐富,每層都有和牛肉醬,芝士,忌廉,麵身煙煙韌韌,入味,好好味.意式朱古力紅莓奶凍,擺盤好吸晴,朱古力味超級濃,香滑,太正啦,又可以打卡^^西餐梗係要配酒,well Done,杯邊有碎鹽粉,飲落先鹹後甜,好特別,好飲.真係一個好chill,好grand既餐廳,
凱撒沙律,牛肉好嫩滑,有牛味,沙律新鮮,仲有芝士碎,好味.
牛油法包,牛油特別香滑,又唔油膩,法包外脆內軟,好食.
真係一個好chill,好grand既餐廳,食物又精緻,好味,真係值得再去.
2024-04-11