2018-11-25 73 瀏覽
今日約左同事食飯,因為我們放工放得早,所以一早來到餐廳!!未入門口已被餐廳門外吸引,真係估唔到太子有間裝修得那麼有格調的西餐廳!!踏入門口已經聞到一陣好香的香薰味,周圍的佈置同酒店高級餐廳差不多,樓底好高,空間感十足,燈光暗暗地特別浪漫有氣氛!!睇過幾款餐牌後,我們最後決定選擇Set dinner,有前菜,主菜和餐飲!!<黑魚子青瓜海膽,金箔北海道刺身帶子,龍蝦濃湯>前菜精緻到好似法國菜!!鮮甜既海膽上放左一層黑魚子,連埋爽脆青瓜一齊食,味道配搭十分夾!!帶子厚身彈牙,淋上酸辣醬汁,開胃又清新! 龍蝦濃湯雖然細細杯,但有濃郁的龍蝦精華!!非常好味!!<烤大啡菇 黑松露野菌意大利飯>大啡菇大大個,多汁厚肉,吸哂周邊黑松露的味道!意大利飯軟硬適中,唔會好乾又唔會好濕,飯粒全部粒粒分明,好好味!!<香煎原隻波士頓龍蝦 香蒜牛油汁 烚新薯>賣相十分吸精!!龍蝦原隻開邊,好多蝦膏好新鮮,用蒜蓉牛油煎香帶出龍蝦鮮甜的味道,餐廳好細心將蝦鉗稍為拆開,方便我們進食,肉質鮮嫩彈牙啖啖肉!!十分惹味!!<紅酒&玫瑰荔枝蜜>餐飲竟然可以選紅酒或

<黑魚子青瓜海膽,金箔北海道刺身帶子,龍蝦濃湯>
黑魚子青瓜海膽, 龍蝦濃湯, 金箔北海道刺身帶子

黑魚籽青瓜海膽

金箔北海道刺身帶子

烤大啡菇 黑松露野菌意大利飯

香煎原隻波士頓龍蝦 蒜香牛油汁 烚新薯

<紅酒&玫瑰荔枝蜜>餐飲竟然可以選紅酒或白酒真的很驚喜!!我們最喜歡食西餐配紅酒,這個dinner set真的不錯!!我當日病病地所以另選玫瑰荔枝蜜,荔枝有2大粒!!再灑上玫瑰花瓣,甜味剛剛好唔會太甜,真係好好飲!!
紅酒 & 玫瑰荔枝蜜

玫瑰荔枝蜜

整體來講,餐廳環境和食物質素都很高!!下次再約朋友再食過!!
  • 黑魚子青瓜海膽
  • 金箔北海道刺身帶子