2018-05-08 293 瀏覽
呢度環境好幽靜,燈光柔和,雖然地方唔太大,但都佈置得幾有情調,好適合情侶黎。可以散叫,但我地最後都係揀左winter set,d菜式吸引得黎,加$220仲有支紅/白酒南瓜味非常濃郁,而且個湯好creamy!番茄牛油果蝦沙律 - 自從食過牛油果之後就返唔到轉頭,真係好愛牛油果入口即溶既感覺。蝦身又夠爽口彈牙,加埋一齊口感豐富。慢煮牛柳及蟹肉配蛋黃香草汁 - 因爲用低溫慢煮既方法煮塊牛柳,所以仲保持到肉質好嫩滑。蟹肉為成個菜式帶來清新既口味,味道鮮甜,仲有少少既海水味,非常新鮮。慢煮西班牙黑毛豬鞍配松露燒汁 -  黑毛豬同樣地都係以低溫慢煮既方法烹調,所以肉質仍然保持到好嫩滑,而且肉質甘香,仲有唔少肉汁。個松露燒汁非常出色,比點!伯爵茶曲奇妙趣芝士餅 - 有淡淡既伯爵茶味道,而且咬落去口感好滑。清香既茶味仲可以中和返芝士本身略嫌飽滯既感覺。總括而言,食物環境同服務質素都非常好。環境真係一流,非常寧靜,好適合情侶或者小型朋友聚會談心。

Soup of the Day
南瓜味非常濃郁,而且個湯好creamy!

番茄牛油果蝦沙律

慢煮牛柳及蟹肉配蛋黃香草汁