2019-01-27 90 瀏覽
Home Sweet Home比人一種溫馨及浪漫的感覺😌因為我同朋友都好耐冇見了,諗住搵間好啲既西餐廳傾下計咁!網上見到呢一間係太子,地理位置都好方便,一於試下😋其實本身對呢間餐廳唔係特別有期望,點知食完真係覺得幾唔錯,幾驚喜🥳先講一講環境,門口望落去已經幾高級,仲有部爆谷機放左係出面!而餐廳入面既氣氛好好,播左啲音樂令到成個環境都好舒服😚我同朋友都叫左Set Dinner,分別叫左香煎原隻波士頓龍蝦🦞同埋24小時慢煮澳洲牛臉肉!因為大家都想試多啲唔同既野,所以都係諗住share黎食咁😝佢既飲品係可以揀餐酒、咖啡或茶!我同我朋友見到環境咁好,都決定一齊飲返杯酒🥂餐廳既人手唔多,所以都等左一段時間先有前菜食🙈而其中有一個店員見到我地都等左好耐都未有野食,除左幫我地催一催個廚房外,仲比左啲爆谷比我地當小食咁食,都算幾細心🤗今晚既前菜係龍蝦濃湯、北海道刺身帶子同海鮮蝦沙律多士🥰龍蝦濃湯雖然細細杯咁,但好重龍蝦味,其實咁既份量個人覺得差不多!至於佢既海鮮蝦沙律多士一啖入口,好好味。而北海道刺身帶子感覺好fresh,因為帶子上面有一啲泰式既醬汁,同平時食開既帶子有啲不一樣,幾特別同開胃的!-🎈香

🎈香煎原隻波士頓龍蝦
香煎原隻波士頓龍蝦

嘩呢個好正,不枉我地等左咁耐🙈因為佢用香蒜牛油汁整,所以啲龍蝦肉都好香牛油味😝我同朋友都食得好開心,覺得太幸福了!唯稍微有一點不足既係我食既個隻龍蝦鉗有啲難開,店員冇用龍蝦鉗夾夾多幾下,搞到我被迫要用口咬開佢,但我朋友個個又冇呢個問題,佢仲話一開就開到添😅
🎈24小時慢煮澳洲牛臉肉
24小時慢煮澳洲牛臉肉

食完波士頓龍蝦之後,都要等多一陣先有得食呢個牛臉肉!其實我自己就好少食牛臉肉既,但一食呢個就覺得好淋,唔會話好硬身好難咬🤗而佢既薯蓉都做得唔錯😌

總括而言,我覺得呢間餐廳食物既質素都好高級,環境又好又有格調🥂強烈推薦🥰😍不過份量就相對少左啲啲,如果同男朋友黎食既話,有機會佢地會唔係好夠飽,可能要叫多個小食啦😂
2019-01-22
香煎原隻波士頓龍蝦