餐廳: 忠誠茶座泰國菜
資訊:

2017-12-25 1763 瀏覽
凍凍子的晚上 突然好想食泰菜 所以即刻揸車入去食 咁當然出發前都有問下有無位 好好彩有得book位 去到大約7點45分 都不用等位就已經有位了 真好☺️☺️一坐低 職員就好細心咁遞上幾杯熱水 接過熱水後 人很溫暖呢😄😀咸魚炒菜苗 味道剛剛好 不太咸但又很入味 不過略嫌少左咸魚 又唔會炒得好硬 okay喎 都幾好味👍🏽☺️海鮮芋頭煲飯 材料很多 有青口 魷魚🦑 蝦肉🦐當然少不了芋頭喇 成煲飯都好好食 真係差不多每啖都有芋頭咖 熱度非常足夠 係咁凍嘅天氣食哩煲飯真係一流 無得輸👍🏽👍🏽起碼要食兩大碗先停手😂😆雞肉串燒 有雞豬牛揀 今次揀好雞肉 肉質燒得剛剛好 又幾滑喎 仲有佢個沙嗲醬汁真係無得輸 好好食呀👍🏽😋泰式焗薄餅 係哩度嘅特色 好似係哩度先有得食 有八塊嘅 每塊都焗得好脆又好靚 色澤均勻 size都係差唔多 小妹我每次必點👍🏽👍🏽同埋一定要配埋咖哩食 哩個配搭係無得輸 每咬一啖薄餅都食到有咖哩的香味 真係會不斷地食😂🤣大家一定要trytry!!😄😀豬肉青咖哩 小妹我比較鐘意食青咖哩 所以今次都係點了青咖哩 但今次就無左個爐 但係熱度都係好足夠 不過辣度方面 就辣左少少但很惹味呢 怕辣的朋
咸魚炒菜苗
海鮮芋頭煲飯
雞肉串燒
泰式焗薄餅
豬肉青咖哩
豬肉青咖哩 小妹我比較鐘意食青咖哩 所以今次都係點了青咖哩 但今次就無左個爐 但係熱度都係好足夠 不過辣度方面 就辣左少少但很惹味呢 怕辣的朋友都會食到嘅 不過要飲多杯水咁解😂😆豬肉的份量有好多 仲有蘑菇🍄粟米仔🌽及一些瓜類等 配埋以上嘅泰式薄餅 一流 推介👍🏽👍🏽
椰汁西米糕
椰汁西米糕 小妹我都幾like架 外層有非常濃味的椰汁味🥥會有少少甜 但係會接受到嘅 內面有好多都幾大粒的西米 小妹係一啖過食哂哩個甜品 真係好🈵️足 吞左之後 口腔裡仲有一股好香的椰汁🥥味停留在口中

嚟左哩度咁多次 食過咁多樣食物 都係無令我失望過嘅 heehee 哩度真係我食泰菜嘅首選 會再嚟encore的😊☺️
2017-12-17
咸魚炒菜苗