2018-11-16 1390 瀏覽
呢個舖位轉手後變成食泰/星馬菜,唔細心留意行過會以為係一間茶餐廳裝修格局亦係茶餐廳風格,牆身貼上菜式相片,應該係食食物,唔係食裝修有散叫有套餐,價錢相當親民價係三款套餐中,被呢個二人餐(A) $228 所吸引住,皆因味味都岩食泰式海南鷄 (例牌)  份量比我認知嘅"例牌"為多鷄皮軟滑,唔想食咁多皮都可輕易"皮肉"分離; 肉就更加滑,已起骨,點醬後一啖放入口夠滋味選配白飯及油飯,好大碗呀!星馬蛋黃鷄翼就咁睇牌面,未食已經想像到係咩味道!  單骨鷄翼炸完再加多個流沙蛋黃"獻",蛋黃味幾出!皮硬內軟,單骨又容易食成碟飛天通菜,份量夠3人食,絶對唔係夾兩"住"就食晒!  辣度都幾辣,如果唔食得辣,可轉炒馬拉盞!  通菜入口無渣,咁嘅炒法當然無得輸!飲品選擇除左大路檸茶咖啡外,仲有泰式咖啡/青檸/荔枝/熱情果梳打/珍多冰,叫番杯咸檸七黎潤下喉,成罐七喜比你,夠豪氣!見到隔離枱有人叫左呢個咖喱軟殼蟹火山包 ($138),賣相吸引,忍唔住自己都加一個單成個麵包掏空,"注"入香濃惹味咖喱,辣到比起飛天通菜只係小兒科,加入蛋一齊煮,香滑無比,仲有加埋青椒洋蔥,增加甜味!軟殼蟹入口超熱辣,應該係即叫即炸,

有散叫有套餐,價錢相當親民價

泰式海南鷄 (例牌)
泰式海南鷄

份量比我認知嘅"例牌"為多

選配白飯及油飯,好大碗呀!

星馬蛋黃鷄翼

皮硬內軟,單骨又容易食

飛天通菜

咖喱軟殼蟹火山包

軟殼蟹入口超熱辣,應該係即叫即炸,配埋個咖喱汁食,唔講得笑喎,好好味呀!

仲有個麵飽,點汁食咪浪費

撈飯亦得..............得左!!

呢到有我至愛芒果糯米飯食,但實在太飽啦,唯有留待下次!  埋單無加一,食物正,份量又大,性價比相當高!
飛天通菜
咖喱軟殼蟹火山包