餐廳: 小曼谷海鮮燒烤屋
資訊:

2017-02-26 470 瀏覽
人大咗就係好多野忙,忙到朋友生日飯都食唔到實屬閒事,但點都好,我都定會為我好朋友財財補祝嘅是日終於約到時間齊齊食飯見吓面~諗嚟諗去都唔知食咩好吓,又去咗九龍城食泰國菜,今晚就去咗呢間,店鋪環境都幾乾淨,都幾多人幫襯吓食得泰國菜梗會食咖哩! 今晚我哋揀咗食泰國咖哩炒海鮮,份量好大碟入面有好多咖哩汁外,仲有好多海鮮,又蜆又青口又大蝦咁, 海鮮食落好新鮮好彈牙爽甜, 個咖哩汁更係一絕, 唔係好辣之外仲有雞蛋喺入面, 用嚟送埋薄餅食就更係一流, 呢度嘅薄餅脆卜卜熱辣辣,加埋醬汁一齊食, 真係可以食五碟薄餅以上呢碟青檸汁煮桂花魚就酸中帶點微辣, 好開胃,魚肉又好嫩燒安格斯牛亦是煮得不俗, 8成熟又很有口感, 點埋跟嘅燒汁食就更係very good, 牛味濃郁,份量都幾多吓,係幾好食咁當然唔少得要叫埋杯青檸梳打飲先至夠完美啦
是日終於約到時間齊齊食飯見吓面~
泰王咖哩炒海鮮
泰式原味烤薄餅
明爐香檸汁煮桂花魚
呢碟青檸汁煮桂花魚就酸中帶點微辣, 好開胃,魚肉又好嫩
極上燒安格斯西冷牛小排
泰式青檸梳打