2018-05-06 198 瀏覽
今日好鬼熱,但都阻唔到一班食篤篤車既食客,大家都係為左碗車仔麵,連我都唔執輸,人排我又排先入面位唔多,但勝在食車仔麵,流量夠快,餐廳出麵都好快終於知點解咁多人排,皆因呢度既湯底真係幾特別,餐廳竟然用䲔魚湯做湯底,個湯底係奶白色既,有杞子等藥材,個味真係好特別,真係未試過,呢碗就叫左魚皮、響鈴同埋蘿蔔,蘿蔔好清甜,如果響鈴同魚皮可以分湯就更好喇呢碗就叫左少辣,碗湯係紅左少少,但估唔到都幾辣,入面就有豬皮、豬腸、同牛肚豬腸真係冇得彈,食落有咬口之餘仲可以吸湯馬拉盞生菜係有d辣,但係夠哂惹味蠔油菜心就當然味道正常春卷好鬆脆,剪開為六小舊,入面應該係素菜,配埋個酸辣汁真係冇得頂雞翼都係即叫即炸,入面d雞肉都幾滑簿荷青檸梳打入面真係有好多青檸,食完碗車仔麵飲返杯真係好正叫左兩個套餐,就有咁多野食,呢個價錢真係好抵

入面位唔多,但勝在食車仔麵,流量夠快,餐廳出麵都好快
豬腸真係冇得彈,食落有咬口之餘仲可以吸湯
馬拉盞生菜係有d辣,但係夠哂惹味
蠔油菜心就當然味道正常
網紋春卷
雞翼都係即叫即炸,入面d雞肉都幾滑
泰酥炸雞翼
簿荷青檸梳打入面真係有好多青檸,食完碗車仔麵飲返杯真係好正
叫左兩個套餐,就有咁多野食,呢個價錢真係好抵
2018-05-01
網紋春卷