2017-11-03 1235 瀏覽
朋友帶我黎中環食呢間泰式串燒, 因為係蘭桂芳附近, 店員都係講英文, 感覺好外國Feel幅畫好靚, 唔知係咪人手畫嫁呢有好多唔同串燒選擇, 因為仲有少少感冒, 今日就唔食雞住啦~ 每樣叫D, 每樣叫D, 其實都唔太記得自己嗌左乜野,  全部用紙袋入住, 每次食完都好好奇下一包串燒係乜野, 哈哈首先出場既係白鱔, 肥美爽口, 燒完唔油膩膩豬肉,牛肉: 肉類唔會燒到太乾身。 佢嘅沙嗲醬好香嘅花生味, 甜甜地, 點肉食好好味牛肉每一舊都好大粒, 厚切, 咁先收HKD16, 勁抵食泰式魚餅: 泰式魚餅搽上咗泰式醬, 有少少辣, 魚餅食落好彈牙蘆筍: 食咗咁多肉食下啲菜, 呢個蘆筍燒完仲係好爽口菠蘿: 呢個燒菠蘿簡直為呢一餐泰式串燒 畫一個完美嘅句號。 呢度嘅燒菠蘿比出面厚身, 而且佢嘅菠蘿汁超甜,簡直食過返尋味呢間喺蘭桂坊入邊嘅串燒,簡直令到我喜出望外, 下次同老公嚟食

幅畫好靚, 唔知係咪人手畫嫁呢

首先出場既係白鱔, 肥美爽口, 燒完唔油膩膩

牛肉每一舊都好大粒, 厚切, 咁先收HKD16, 勁抵食

蘆筍: 食咗咁多肉食下啲菜, 呢個蘆筍燒完仲係好爽口

燒菠蘿

燒菠蘿