餐廳: 小曼谷海鮮燒烤屋
資訊:

2020-04-21 81 瀏覽
好耐都冇食過泰國野,行過九龍城呢邊門口隻公仔係咁揮手叫我入去,好自然就入左去喇冬陰鮮蝦雲吞湯冬陰湯底配5粒好大嘅雲吞。湯底好易入口,酸味同辣味都岩岩好,唔會太重口味。冬陰湯配雲吞真係好特別,出奇地襯,雲吞大大隻,每一啖都食倒蝦,而且仲好爽口彈牙泰式炸蝦餅個皮炸得好脆,一啲都唔油膩,食落好爽口豬肉生菜包啲肉炒得幾乾身,豬肉有肥有瘦,口感分明。小曼谷泰式煲仔翅同泰國chinatown嘅真係好似,冇得去泰國唯有黎呢度食啦。望落同碗仔翅好似,但食落個湯底好重雞湯味,加埋面頭嘅蟹肉撈埋黎食,每一啖都食倒鮮味。食泰國野梗係要嗌番枝象啤啦,不過除左象啤仲有好多泰式飲品啦

泰式炸蝦餅
個皮炸得好脆,一啲都唔油膩,食落好爽口
豬肉碎生菜包

豬肉生菜包
啲肉炒得幾乾身,豬肉有肥有瘦,口感分明。

小曼谷泰式煲仔翅

食泰國野梗係要嗌番枝象啤啦,不過除左象啤仲有好多泰式飲品啦

豬肉碎生菜包
  • 冬蔭鮮蝦雲吞湯