餐廳: 捌壹壹 (奶路臣街)
資訊:

呢幾日香港凍到哇幾聲🥶即刻諗翻起早排食過好好食嘅酸菜魚唔記得同大家分享🤗好懷念啊!好想疫情快啲好返啲之後再去😗。🐟必食冷鍋酸菜魚佢用左鱧魚片(即係俗稱嘅生魚)整佢呢一味冷鍋酸菜魚,我同大家講,呢一度酸菜魚絕對會令大家有驚喜😌無誇張,如果你係酸菜魚愛好者一定要試一次!包你同我講多謝😚味道好,配料有芽菜、寬粉、萵筍、酸菜等都幾足料㗎😍最緊要係魚嘅嫩滑程度會令你大吃一驚!。🫁夫妻肺片 材料正,調味正,好評👍🏻。🥚尖椒皮蛋極度惹味嘅醬汁,中間仲有啲好有口感嘅秘製材料,整件事好match!。🥢黑糖糍粑略嫌失望嘅一道菜,失望嘅地方係對比起其他菜稍為普通,味道其實尚可,只係如果我再去到會試其他嘢🥸。🫐藍莓沙冰酸酸maymay,唔凍嘅時候就好好味😎。總評: 一間性價比好高嘅餐廳!酸菜魚絕對超出期望之上,去到食佢呢一個招牌真係可以試出呢個價位既酸菜魚嘅天花板😜酸菜魚愛好者記得去試啦。

🐟必食冷鍋酸菜魚

🫁夫妻肺片
材料正,調味正,好評👍🏻

🥚尖椒皮蛋

🥢黑糖糍粑

🫐藍莓沙冰
酸酸maymay,唔凍嘅時候就好好味😎

總評:
夫妻肺片