2018-07-25 360 瀏覽
今晚同老公出街食飯,諗緊食乜嘅時候,突然諗起之前經過呢間店發現有沾麵食,於是今晚嘅飯堂就係佢😁。因為之前喺日本曾經食過沾麵所以念念不忘,好想再食多次。今晚唔多人,唔需要等位,仲要全單免加一。我要咗份大門沾麵,老公就要咗份鹽燒鯖魚定食。麵嘅粗幼度得一種選擇(日本食有粗幼可以揀),我份沾麵一到,見到個湯汁已經有啲失望😔,同我想像(之前食過嘅)有啲唔同,呢個比較稀身,麵嘅份量都唔少。食完第一啖之後,麵嘅口感都算煙韌,湯汁味道無日本食過嘅咁濃郁,但係當食多幾啖之後會覺得有啲鹹,但可接受嘅,唔會鹹到要不斷飲水。老公嘅鹽燒鯖魚,因為我淨係試咗啖鯖魚,味道都唔錯嘅,所以就唔評論太多喇。另外叫咗份炸雞,味道唔錯,肉質唔乾,炸漿都唔厚。整體嚟講,個沾麵普通無乜特別,可能有比較啦😜
整體嚟講,個沾麵普通無乜特別,可能有比較啦😜

大門沾麵

鹽燒鯖魚定食